Agenda

Agenda Hilversum logo

Iedere dinsdag-avond (van 19 tot 21 uur) Energieloket Hilversum (HilverZon – Lage Naarderweg 71a, 1217 GN, Hilversum). Bewoners kunnen langskomen bij het energieloket met vragen over het isoleren van hun woning, maar ook voor het laten checken van offertes van aannemers of installateurs op duurzaamheid. Elke dinsdagavond zijn er deskundige energiecoaches van HilverZon aanwezig die helder advies geven.

Donderdag 5 september (vanaf 19.30 uur) VvE-zonnepanelen-informatie-avond (HilverZon – Lage Naarderweg 71a, 1217 GN, Hilversum). Aan de hand van praktijkvoorbeelden van VvE’s in Hilversum uitleg over de mogelijkheden om zonnepanelen op het VvE-dak te plaatsen. Het kan namelijk wel!

Zaterdag 14 september (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Vrijdag 27 september (Dorpshuis Blaercom in Blaricum) Bewoners maken ’t Gooi: right 2 challenge in de praktijk (’s middags). Het vervolg op eerdere bijeenkomsten in Bussum, Hilversum en Wijdemeren. Onderweg naar nieuwe vormen van democratie. Meer info volgt, zie ook <bewonersmakenhetgooi.nl>

Donderdag 10 oktober (nader te bepalen) Dag van de Duurzaamheid / Hilversum100 (nader te bepalen). Op de Dag van de Duurzaamheid komen de duurzame doeners van Hilversum bij elkaar om van elkaar te leren en te kijken of we tot samenwerking kunnen komen. Tevens uitreiking van de prijzen voor de Hilversum100-challenge.

Maandag 7 t/m zaterdag 12 oktober (Oosterspoorplein = achterzijde station) Op het Groene Spoor (de hele week). PLUpetit, het mobiele Tiny House vormt de hele week het middelpunt van een klein Hilversums duurzaamheidsfestival. Er zijn de hele week door aciviteiten en mensen kunnen nieuwsgierig binnenlopen en informatie krijgen over circulair bouwen, autarkisch leven, verkleinen eigen voetafdruk.

Zaterdag 12 oktober (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Zaterdag 16 november (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

21 november (aanvang 15.30 uur) Beursvloer Hilversum (MCO (muziekcentrum van de omroep) – Heuvellaan 33, 1217 JL, Hilversum). Hilversum Verbonden organiseert dit najaar voor de 4e keer een beursvloer in Hilversum. Met tot nu toe als partners notaris van Hengstum & Stolp, Versa Welzijn, Rabobank Gooi- en Vechtstreek, ruilkring LETS het Gooi, ondernemersvereniging BV Hilversum, locatiepartner MCO. de Hilversum100 en energiecoöperatie HilverZon. Een unieke gelegenheid om Hilversumse ondernemingen, burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, scholen en overheid met elkaar in contact te brengen en te verbinden.

Iedere dinsdagochtend (van 9.00 tot 12.00 uur) Begeleiding nodig bij het vinden van werk? Werk in je eigen wijk (dinsdag = wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a. Wim van ‘Werk in je eigen wijk’ is een erg gedreven en enthousiaste begeleider die samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing, en een maatwerkoplossing biedt. Kom gerust een keer een kopje koffie drinken en kennismaken. Wim van Oudheusden, 06-404 145 60

 

Kijk ook eens op de LinkedIn groep ‘Hilversum Verbonden’. Met ruim 1.200 leden een interessant platform om aandacht te vragen voor een initiatief, of om een discussie te starten over iets wat in Hilversum speelt: ‘HV op LinkedIn’

Agenda Hilversum logois een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten. Hiertoe stellen wij de ‘Agenda’ op onze site ter beschikking, in de hoop in de loop van de tijd de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.