Agenda

Agenda Hilversum logo

Zaterdag 3 november (’s middags) Uitreiking prijzen Fairtrade oktoberactie (Wereldwinkel en muziektent – centrum Hilversum). Op zaterdag 3 november, de slotdag van de herfsteditie van de Fairtradeweek volgen de prijzen voor de winnaars van de oktoberactie “WIN EEN EERLIJKE PRIJS”.  Nu al nieuwsgierig wat er zoal gewonnen kan worden? Klik op deze link.

Zaterdag 10 november (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Dinsdag 13 november (van 13.00 tot 17.30 uur) Meetup vluchtelingen Gooi en Vechtstreek (Beeld en Geluid,Media Parkboulevard 1). Werken met vluchtelingen begint met elkaar ontmoeten. In contact komen én van elkaar leren. Dat gaan we doen tijdens de Meetup met vluchtelingen op dinsdagmiddag 13 november bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Dinsdag 13 november (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.00 uur) Wat betekent de energietransitie voor jouw huis? (Morgensterkerk, Seinstraat 2). De aankondigde energietransitie roept veel vragen op. Wat houdt het in dat woningen van het aardgas gaan? Op welke termijn? En: wat betekent het als je een eigen huis hebt of een huurwoning? Tijdens de bijeenkomsten vertellen HilverZon-energiecoaches Paul Rasch en Erik de Lange over de transitie en even zij tips. Bijeenkomst gericht op postcodegebied 1223.

Donderdag 15 + Vrijdag 16 november (donderdagavond vanaf 19.30 uur, vrijdag tussen 9 en 10 ’s ochtends) Speelgoedbeurs @Speel-o-Theek Hilversum (Edisonstraat 47). Tijd voor recycling: de jaarlijkse speelgoedbeurs van de speelotheek. Goed speelgoed, kinderboeken, puzzels en spellen kunnen worden ingebracht op woensdag 14 november van 9-11, 14-16 en 19-21 uur. 2/3 Deel van de opbrengst is voor de inbrenger. Na de beurs is er restantenverkoop tot Kerst.

Zaterdag 17 en zondag 18 november (resp. 20.00 uur en 14.00 uur – vooraf kaartjes kopen via de Hartstocht-site) Hartstocht: Disco in de Verkoop (Cultureel Centrum van Amerpoort/Nieuwenoord: Muzeplein 105, 3744 PP Baarn). Heb je zin in een vrolijke, swingende en verrassende voorstelling die bruist van de energie? Kom dan naar de nieuwe show “Disco”! van muziektheatergroep Hartstocht. In “Disco” nemen zij je terug naar de tijd van de plateauzolen, lycra pakjes en vooral de disco muziek! Met afterparty waarbij je zelf mag swingen.

Woensdag 28 november (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.00 uur) Wat betekent de energietransitie voor jouw huis? (Societeit De Unie, ’s Gravelandseweg 57). De aankondigde energietransitie roept veel vragen op. Wat houdt het in dat woningen van het aardgas gaan? Op welke termijn? En: wat betekent het als je een eigen huis hebt of een huurwoning? Tijdens de bijeenkomsten vertellen HilverZon-energiecoaches Paul Rasch en Erik de Lange over de transitie en even zij tips. Bijeenkomst gericht op postcodegebied 1217.

Zaterdag 15 december (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Vrijdag 18 januari (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). Het buren-voor-buren concert is inmiddels niet meer weg te denken uit de serie. Musici uit de buurt bundelen hun krachten met internationale gasten. Dit keer nodigen we u uit voor een Spaanse avond met klassieke muziek van De Falla, Turina en Granados, naast de opzwepende klanken van flamenco. Het 105e seinconcert.

Vrijdag 8 maart (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). Busch Trio, in 2012 in Londen geformeerd, is het Busch Trio zes jaar later één van de toonaangevende trio’s ter wereld. In 2016 wonnen zij de Anton Kersjes prijs, de belangrijkste kamermuziekprijs in Nederland. Het 106e seinconcert.

Dinsdag 19 maart 2019 (’s middags) Het Gooi on Stage (Grote Kerk in Naarden Vesting). 7 Gooise VMBO-scholen gaan langs bij talloze bedrijven en organisaties – allemaal samen in de Grote Kerk in Naarden op 19 maart. Het Gooi On Stage is op zoek naar mensen die vol passie over hun vak kunnen vertellen aan VMBO leerlingen tijdens het Beroepenfeest op 19 maart 2019 en vervolgens een aantal leerlingen ontvangen tijdens de Doe Dag op 11 april, op hun werkplek om de leerlingen meer informatie te geven over beroep en werkdag. Wilt u deze leerlingen helpen?

 

Iedere dinsdag en vrijdagochtend -alleen op afspraak- (van 9.00 tot 12.00 uur) Begeleiding nodig bij het vinden van werk? Werk in je eigen wijk (dinsdag = wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a / vrijdag = woondienstencentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213)  Wim van ‘Werk in je eigen wijk’ is een erg gedreven en enthousiaste begeleider die samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing, en een maatwerkoplossing biedt. Kom gerust een keer een kopje koffie drinken en kennismaken. Wim van Oudheusden, 06-404 145 60,

 

Kijk ook eens op de LinkedIn groep ‘Hilversum Verbonden’. Met ruim 1.2oo leden een interessant platform om aandacht te vragen voor een initiatief, of om een discussie te starten over iets wat in Hilversum speelt: ‘HV op LinkedIn’

Agenda Hilversum logois een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten. Hiertoe stellen wij de ‘Agenda’ op onze site ter beschikking, in de hoop in de loop van de tijd de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.