Agenda

Agenda Hilversum logo

Donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober (vele activiteiten) Week tegen Eenzaamheid. In Hilversum voelt ruim 41% van de inwoners zich wel eens eenzaam en is 8% ernstig eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.

Vrijdag 5 oktober (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). De 18-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. Het 103e seinconcert.

Zaterdag 6 oktober (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50).  Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Woensdag 10 oktober (van 15 tot 18 uur) Hilversum100 Dag van de Duurzaamheid (M-mediagebouw, ’s Gravelandseweg 80). Op de dag van de Duurzaamheid worden de winnaars van de Hilversum100 Challenge 2018 bekend. Het wordt een feestelijke dag die geheel in het teken van het verduurzamen van Hilversum staat. Updates over het programma volgen zodra die bekend zijn.

Woensdag 10 oktober (van 19.30 tot 22.00 uur) Kledingruilfeest bij Sus en So (Bussumerstraat 69 C-D). Op de Dag van de Duurzaamheid organiseert Sus en So een kledingruilfeest in hun winkel. Neem op woensdagavond 10 oktober kleding of accessoires die je niet meer draagt maar nog wel mooi zijn, mee naar onze winkel. Wij hangen alles op en dan kan het ruilen beginnen.

Donderdag 11 oktober (van 19.30 tot 21.30 uur) Repair Café – kledingreparatie-avond bij Sus en So (Bussumerstraat 69 C-D). Op donderdagavond 11 oktober organiseert Sus en So, in samenwerking met het Repair Café Hilversum een kleding reparatie avond. Op deze avond kun je gratis kleine reparaties laten uitvoeren aan je kleding.

Zaterdag 27 oktober (’s avonds) Nacht van de Nacht 2018 (in heel Hilversum).  Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! In de Nacht van zaterdag 27 oktober 2018 worden er door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Doe mee en meldt je activiteit alvast aan op de website. < hier >

Vrijdag 2 november (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij elk publiek te raken. Het 104e seinconcert.

Donderdag 8 november (aanvang 20.20 uur) Pecha Kucha Night (Podium De Vorstin, Koninginneweg).  De nieuwe PechaKucha Night komt eraan. Op 8 november is het zover en kun je genieten van een tiental sprekers die een inspirerende presentatie geven in het bekende format van 20 beelden x 20 seconden. De avond wordt bovendien opgeluisterd door een muziekoptreden.

Zaterdag 10 november (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Zaterdag 17 en zondag 18 november (resp. 20.00 uur en 14.00 uur – vooraf kaartjes kopen via de Hartstocht-site) Hartstocht: Disco in de Verkoop (Cultureel Centrum van Amerpoort/Nieuwenoord: Muzeplein 105, 3744 PP Baarn). Heb je zin in een vrolijke, swingende en verrassende voorstelling die bruist van de energie? Kom dan naar de nieuwe show “Disco”! van muziektheatergroep Hartstocht. In “Disco” nemen zij je terug naar de tijd van de plateauzolen, lycra pakjes en vooral de disco muziek! Met afterparty waarbij je zelf mag swingen.

Zaterdag 15 december (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Vrijdag 18 januari (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). Het buren-voor-buren concert is inmiddels niet meer weg te denken uit de serie. Musici uit de buurt bundelen hun krachten met internationale gasten. Dit keer nodigen we u uit voor een Spaanse avond met klassieke muziek van De Falla, Turina en Granados, naast de opzwepende klanken van flamenco. Het 105e seinconcert.

Vrijdag 8 maart (zaal open 19.30 uur – aanvang 20.15 uur) Seinconcerten (De Morgenster – Seinstaat 2). Busch Trio, in 2012 in Londen geformeerd, is het Busch Trio zes jaar later één van de toonaangevende trio’s ter wereld. In 2016 wonnen zij de Anton Kersjes prijs, de belangrijkste kamermuziekprijs in Nederland. Het 106e seinconcert.

Dinsdag 19 maart 2019 (’s middags) Het Gooi on Stage (Grote Kerk in Naarden Vesting). 7 Gooise VMBO-scholen gaan langs bij talloze bedrijven en organisaties – allemaal samen in de Grote Kerk in Naarden op 19 maart. Het Gooi On Stage is op zoek naar mensen die vol passie over hun vak kunnen vertellen aan VMBO leerlingen tijdens het Beroepenfeest op 19 maart 2019 en vervolgens een aantal leerlingen ontvangen tijdens de Doe Dag op 11 april, op hun werkplek om de leerlingen meer informatie te geven over beroep en werkdag. Wilt u deze leerlingen helpen?

 

Iedere dinsdag en vrijdagochtend -alleen op afspraak- (van 9.00 tot 12.00 uur) Begeleiding nodig bij het vinden van werk? Werk in je eigen wijk (dinsdag = wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a / vrijdag = woondienstencentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213)  Wim van ‘Werk in je eigen wijk’ is een erg gedreven en enthousiaste begeleider die samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing, en een maatwerkoplossing biedt. Kom gerust een keer een kopje koffie drinken en kennismaken. Wim van Oudheusden, 06-404 145 60,

 

Kijk ook eens op de LinkedIn groep ‘Hilversum Verbonden’. Met ruim 1.2oo leden een interessant platform om aandacht te vragen voor een initiatief, of om een discussie te starten over iets wat in Hilversum speelt: ‘HV op LinkedIn’

Agenda Hilversum logois een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten. Hiertoe stellen wij de ‘Agenda’ op onze site ter beschikking, in de hoop in de loop van de tijd de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.