Maatschappelijke Beursvloer Hilversum
VOORAANKONDIGING 21 nov 2019

Op donderdag 21 november 2019, vanaf 15.30 uur organiseert Hilversum Verbonden voor de 4e keer een Maatschappelijke Beursvloer, opnieuw in het MCO. Op dit moment (22 jun) hebben we reeds 5 partners gevonden, notaris van Hengstum & Stolp, Versa Welzijn, ondernemersvereniging BV Hilversum, locatiepartner MCO en energiecoöperatie HilverZon. Met meerdere andere organisaties word nog gesproken. Onze spreekstalmeester wordt opnieuw artiest en theatermaker Robbert Jan Proos.

De komende weken gaan we door met het werven van partners, meedenkers en matchmakers. Meer weten, of aansluiten? Bel of mail: info@hilversumverbonden.nl  /  06-1250.5498

Info: http://www.hilversumverbonden.nl/vooraankondiging-beursvloer-hilversum-in-november/

MEER INFO VOLGT

__________________________________________

14 april 2016 in het MCO 

Succesvol en enthousiaste reacties van de deelnemers

Er deden 75 organisaties mee met de Beursvloer Hilversum 2016, die op donderdag 14 april plaatsvond in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Er waren 170 personen aanwezig. Een unieke gelegenheid om Hilversumse ondernemingen, burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, scholen en overheid met elkaar in contact te brengen en te verbinden.

Foto: Arthur de Mie van ADM foto

Foto: Arthur de Mie

Notaris Toon Steendijk van Van Hengstum Stolp Netwerknotarissen kon bij het sluiten van de Beursvloer als eindscore bekendmaken dat er 77 matches met gesloten beurs waren gemaakt, die vooralsnog een  totaalbedrag van circa €62.000,– vertegenwoordigen. (Deze week vindt nog een accountantscontrole plaats op alle genoteerde waardes van de matches door Accountantskantoor Meester & Kuiper.)

Het belangrijkste doel van de maatschappelijke beursvloer is om zakelijke en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden door met elkaar matches te maken met gesloten beurs of om het gesprek aan te gaan voor een nadere kennismaking / samenwerking.

De beursvloermiddag startte met een speed date sessie voor een eerste kennismaking; daar werd gelijk al de basis gelegd voor de eerste matches. Na een toespraak, opende Wethouder Arjo Klamer vervolgens de beursvloer met een slag op de gong waarna het handelen kon beginnen.

Een paar reacties van deelnemers 1)‘Geweldige manier om in korte tijd kennis te maken met veel nieuwe mensen en organisaties. Iedereen is gretig, wil graag contact en wil graag samenwerken. Geeft veel energie.’ 2) ‘Er komen goeie matches tot stand! Goed initiatief!

Foto Eric van der Vegt

Foto: Eric van der Vegt

Het MCO Gebouw was die middag de plek waar ondernemers, burgerinitiatieven, sport-, muziek-, spelverenigingen en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoetten om matches te maken met gesloten beurs. Er werd gehandeld in kennis, diensten en producten.

Meedoen is leuk, inspirerend en de ideale gelegenheid om lokaal te netwerken; je maakt kennis met andere organisaties dan te doen gebruikelijk in je dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor kunnen er ineens deuren open gaan, die daarvoor gesloten leken. Bovendien betekent meedoen, dat je een maatschappelijke betekenis geeft aan je organisatie.

Vraag en aanbod van de deelnemers komen samen en er wordt een MATCH gerealiseerd.

Button pngMatchmakers De matchmakers kennen hun weg binnen maatschappelijk en zakelijk Hilversum en helpen bij het contact leggen en sluiten van matches.
Dit jaar treden op als matchmaker:
Marielise Darley van Darley’s Bed and Breakfast; Jacques van Rooijen van Sport2develop, Annette Wolthers D66 raadslid; Henk Pestman Rotary Hilversum; Anja Wijnands CDA raadslid; Ester Lohuis van Versa Welzijn; Monique Duurland van Versa Welzijn; Kim van Kampen voorzitter BV Hilversum; Veronique Jansen van Museum Hilversum en Lous Geserick van Kinderopvang Bink; Alfons Simon Gemeente Hilversum.

Hoe werkt de Beursvloer?

De deelnemers bedenken vooraf wat ze te bieden hebben en wat ze nodig hebben. Als beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen en er is sprake van een win-win situatie, komt een match tot stand.

Ondernemers bieden bijvoorbeeld materialen, overbodige computers en leegstaande ruimtes, maar ook organisatie-, website-, marketingadvies aan. Maatschappelijke organisaties kunnen een sportdag, workshop, optreden, maar ook hun netwerk en kennis aanbieden. Zo worden de maatschappelijke behoeftes gematcht. De aanwezige matchmakers ondersteunen hierbij. Voor iedere match wordt een maatschappelijke waarde vastgesteld. Na het sluiten van de Beursvloer wordt de totale waarde van alle gesloten matches bekend gemaakt door de notaris.

Voorbeelden ter inspiratie
1. Medewerkers van een bedrijf knappen de verblijven van het dierenasiel op. In ruil daarvoor organiseert het dierenasiel voor de medewerkers een teamuitje tussen de dieren.
2. Als financieel adviseur geef je advies over de boekhouding van een stichting. De stichting stelt daarvoor in ruil een inspirerende vergaderruimte ter beschikking.
beursvl4klein

Op de beursvloer zijn vier ‘hoeken’ ingericht waar de aanbieders staan. Daar presenteren ze wat zij kunnen bieden. De vragers bewegen zich vrij over de beursvloer op zoek naar de partij die hun vraag kan matchen. Bij iedere hoek zijn matchmakers aanwezig om te assisteren. Bij het indienen van je vraag en/of aanbod kies je voor de rubriek waarbinnen het valt.

– Middelen & Faciliteiten
– Kennis & Kunde
– Handen uit de mouwen
– Activiteiten (Uitje/vermaak/samen doen)

Het is mogelijk om meerdere vragen/aanbiedingen in te dienen.

Wil je dit initiatief ondersteunen?
Download hier de informatie over de mogelijkheden.

Ga voorbereid naar de Beursvloer: lees onze tips & trucs of doe mee met de voorbereidende Workshop op 4 april aanstaande.

Notaris Toon Steendijk van Van Hengstum & Stolp Netwerk Notarissen uit Hilversum bekrachtigt de gemaakte matches. De match is dan een feit.

Registeraccountant Drs. Dennis Kroon van Accountantskantoor Meester &  Kuiper Accountants zal na afloop van de Beursvloer een controle doen op de bepaalde waarde van de gesloten matches.

 © 2019 Maatschappelijke Beursvloer Hilversum. All Rights Reserved.Powered by WordPress. Designed by Woo Themes