Repair Café Hilversum

Pagina bekijkenRC-Logo-Hilversum-rgbWat doe je met een kapotte broodrooster, klok, audio apparatuur, lampen, speelgoed of een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet! Kom naar  Repair Café Hilversum waar reparateurs op vrijwillige basis samen met jou je kapotte spullen repareren. Een bezoek aan het Repair Café is een unieke gelegenheid om in contact te komen met buurtbewoners en verbindingen te leggen door samen met een tot dan toe onbekende buurt of plaatsgenoot een fiets, een stoel, een huishoudelijk apparaat, een cd-speler of een kledingstuk te repareren. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten bij je in de buurt.

Computer werkt niet goed? Software problemen of iets anders? Ook daarmee kunnen we je helpen. Kijk hieronder of onze computer specialist er is eerstvolgende keer.

Ben je handig en wil je komen repareren?

Is repareren een hobby van je en vind je het leuk om iets wat kapot is, weer werkend te maken, word dan vrijwilliger bij Repair Café Hilversum. Het geeft een machtig gevoel om een apparaat dat bijna was afgedankt, nieuw leven in te blazen. “Je voelt je soms een tovenaar!”, zegt vrijwilliger Berto. Meld je aan via de button. Je ontvangt binnen een week een reactie.

Aanmelden als vrijwilliger

Agenda Repair Café Hilversum

Steeds op zaterdag van 11.00-14.00 uur (tot 13.30 uur nemen we reparaties aan)

15 december: Wijkcentrum de Riebeeck, van Riebeeckweg 50 (naast Gooierserf)

P1050257

Nieuwe locatie vanaf 2019
Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin)
De Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum

19 januari, 9 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 15 juni, 14 september, 12 oktober, 16 november en 14 december

Promotie van dit initiatief wordt op prijs gesteld!

Download de Repair Café Hilversum agenda

Aanwezige reparatiekennis eerstvolgende Repair Café Hilversum 

Elektrische (huishoudelijke) apparaten, houtbewerking, stoffering, textiel (klein herstel), fietsen en fietsverlichting, sieraden(bijous), speelgoed, computers (ook voor installatieproblemen).

Voor foto's en informatie over Repair Café Hilversum, zie ook de facebookpagina van Repair Café Hilversum. 

Toegang tot het Repair Café is gratis. Je waardering voor dit initiatief kun je kenbaar maken met een vrijwillige bijdrage in onze spaarpot, die altijd op de ontvangsttafel staat. Hierdoor worden we in staat gesteld gereedschap en materialen aan te schaffen en diverse kosten (bijvoorbeeld drukwerk, lunches en drankjes vrijwilligers) te betalen. Kom je naar het Repair Café met een kapotte rits of een apparaat waar onderdelen van vervangen moeten worden, neem die zaken dan mee! Soms hebben wij onderdelen in huis, daar vragen we dan wel een kleine vergoeding voor.

Stichting Hilversum Verbonden onderschrijft de doelstellingen van dit landelijke initiatief en organiseert Repair Café Hilversum in samenwerking met Versa Welzijn en LETS het Gooi. Meer weten over het Repair Café, bekijk dan dit filmpje.

Actuele berichten Repair Café